Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > motorkáři poradí že

o Navštíveno 5236x o
o 07.07.2011, 22:49 | Midi34
je tu dost motorkářů
rozhodl jsem se že si konečně koupím motorku (už mě nabaví půjčovat si )
potřeboval bych nasměrovat ohledně oblečení a helmy
helma integrální (žádný výklopky)
cena nejlépe do 5tis něco na co půjde i za čas sehnat plexi

rukavice okolo litru by měli jít sehnat spíš jde o to co je použitelný a co je jen marketing

boty
kalhoty a bundu (měl jsem na sobě modeku z polska a zdá se to být o.k. ) ale nemám s čím porovnávat
po jaké značce koukat
co koupit tady co nahánět přes ebay ? třeba rukavice jsem tam našel za pěkný ceny
případně nějaký to triko pod to -funkční pádlo má smysl ?

jo a bude to asi na motorku typu hornet nebo gsx r
pro představu

moto chci kupovat na podzim nebo v zimě takže to nespěchá
spíš bych rád věděl po čem koukat
a kde nakupovat -nebráním se zánovnímu zboží
ale radši nové

o 07.07.2011, 23:01 | AllInOne
Helma - mám dobrý zkušenosti se Scorpion exo, pokud ti sedne, tak se dá EXO 1000 sehnat okolo 5 000 Kč.

rukavice - no, to moc neporadím, mám alpinestary, spokojenost, mám je asi 35 000 km a sou skoro jako nové

kalhoty a bundu - asi chceš textil, co?
funknční prádlo určitě, na zimu je dobrý a v létě se nepotíš do kombi (v mém případě)

Určitě přes zimu bude zboží v akcích, doprodeje, výprodeje a sežene za lepší ceny než přes sezonu

Moc sem neporadil, chce to zkoušet
o 07.07.2011, 23:02 | kincmar
tak tohle téma mě celkem zajímá, taky teď budu pořizovat hadry. Helmu už mám objednanou marushin 888 RS. Je ze sklolaminátu, takže si myslím, že v té cenové relaci je to dobrá volba. ( celkem dobrý video [ Link ] )
o 07.07.2011, 23:03 | Luke_288
Hornet a gsx r jsou uplne jiny typy, ale za me kuze, mam bundu i kalhoty 4SR, kupoval jsem to loni jako "startovaci" hadry s tim, ze si letos koupim kombi, ale nakonec jsem u toho zustal. Helmu mam shoei xr1100, boty sidi vortice, ale to jsou jiny cenovy nez ty hledas.rukavice mam taky 4sr, ale ty moc nedoporucuju, po druhy sezone jakoby ta kuze povoluje a to moc nejezdim
o 07.07.2011, 23:05 | AllInOne
Nemyslel autor spíš GSR?
o 07.07.2011, 23:09 | Midi34
myslel jsem gsxr

šlo mi o to že ne motokrosový věci ale něco na silnici

ještě nevím jestli kůži nebo textil

co kombinace bunda v kůži a kalhoty textil ?
o 07.07.2011, 23:12 | AllInOne
Tak jako Luke, hornet a GSX-R ať už jen 600 jsou jiný motorky, nedejbože 750 nebo 1000..
Motokrosové věci na tokovou motorku jsou totální nesmysl.
Jestli kůže nebo textil je na tobě, ta kombinace co píšeš se dá taky,ale spíš bych vzal to nebo to.
o 08.07.2011, 00:06 | Midi34
je mi jasné že hornet a gsxr jsou ůplně jiné
napsal jsem to protože jsem očekával že se někdo zeptá zda silniční nebo teréní moto
o 08.07.2011, 00:07 | AllInOne
OK :o)

o 08.07.2011, 00:24 | Replayman007
doporučuju na oblečení značku PSÍ Hubík, přítelkyně i její otec mají od nich kombinézu šitou na míru (kalhoty jsou s bundou spojený zipem, takže se můžou vzít jen kalhoty nebo jen vršek. Propracovanost perfektní a kvalita taky a podporuješ domácí trh:-)Helmu neporadím, to si musíš vyzkoušet, každýmu padne něco jinýho...zkus SHOEI, Bandit, Lazer (píšu jen co jsme vyzkoušely a byly kvalitní). Botky asi Alpinestar a rukavice taky
o 08.07.2011, 00:26 | Replayman007
a kdyby jsi chtěl Horneta 600, tak známej prodává krásnýho ve zlatý barvě..to jen tak pro namlsání:-)
o 08.07.2011, 08:45 | JR
Helmu jsem ted dost vybiral ja i kolega. Sam jsem si nakonec koupil klapacku od Givi. Kolega pro pritulku koupil Scorpion EXO1000. Jeste jsem v tyhle cenovy skupine koukal na Nolan N85.
Obleceni je lepsi obehnout par obchodu a vsechno si vyzkouset. Nic nebrat pres Ebay, protoze nevis jak ti to bude. Obleceni je na vyber spousta. Ja mam kalhoty i bundu od Nerve, za ty prachy je to celkem good. Potom bych kouknul treba na Germas (GMS), Nazran, Held, MBW.

Vsechno je to proste jenom o penezich.
o 08.07.2011, 09:32 | Lumík
Helmu Scorpion exo 1000 mám. Dokupoval jsem i zlaté hledí. Jezdím na tom Hornetu 900F a kamarad GSX-R 750 řidičák teď čerstvě a zvládá tu mašinu perfektně.

Helmu bych nedoporučoval. Je na ní spousta prkotin, které jsou lepené a časem povolí. Ale to bych pak klidně konkrétně nafotil. Na helmě je nalepen takový přítlak a ten má tendenci polevit. Nad hledí je nasávací šterbina pro vzduch též nalepená-tendence odchlípnutí na krajích a přívodu vzduchu i když je to zavřené. Nasávací otvory na helmě na ůrovní čela když jsou otevřené a při rychlosti nad 100-120km nehorázně bzučí jak nepobírají vzduch

foto k příspěvku  od Lumík

o 08.07.2011, 09:40 | JR
Ona helma je dost o motorce na ktery jezdis. Chce to si ji vyzkouset primo na vlastni moto.
Ja si treba koupil AGV S-4 SV, kde uz clovek ocekava kvalitu a musim rict, ze horsi helmu jsem na hlave nemel a druhej den ji sel vratit.
o 08.07.2011, 09:55 | Lumík
Ona helma je dost o motorce na ktery jezdis - bych trochu polemizoval. Samozřejmě si nekoupíš na silnici helmu otevřenou.

Spíš jsem narážel na to, že ta helma Scorpion je zbytečně přeplácana a na to jsem přišel 2roky užíváním. Zbytečné prvky na helmě lepené atd. Je pravda - mají dofuk tváří a helma pak sedí jak blázen, ale kdyby se něco stalo a přijel záchranář a helmu by mi měl sundat a neděl o tom, že ji mam dofouknutou tak ji nesudná dle mého. Samo horní nasávačky mam zavřené jinak přes 200km/h by mi hvízdot urval obě uši. Teď řešim nasávací otvor nad hledím, taky nesmyslně lepenej. Jo vnitřní brýle v helmě jsou dobré. Zatáhneš páčku a máš dvě hledí a při otevřené helmě si tím pak hráníš oči - jen když jsem dal zlaté hledí ty vnitřní už nejsou vidět. Když jsem měl čiré plexi a zátáhl jsem brýle, vypadal jsem jak když jsem ve stíhačce :). Dále pak nesmyslné otvíraní helmy na boku. Takže si člověk musím zvyknou za jízdy šáhnout na helmu a zatlačit páčku aby si člověk pootvřel helmu v zácpách na vzduch.

Za mě tuto helmu už ne-e
o 08.07.2011, 10:01 | Martyn | Upraveno: 2011-07-08 10:03:03
Hi na GSX-R tahle bunda je "must have":) kor jestli na to nespechas (pocitej s dodanim cca mesic a pul diky nasi uzasny celnici), mam ji taky v sede na GSR a opravdu spokojenost, za ty prachy (vysla me ca na tri total) pecka (ale jeste jsem v tom nelehnul no tuk tuk:) kazdopadne nemela by to byt zadna jebka, AGVsports by snad mela byt slusna firma..
[ Link ]
Boty jsem osobne koupil top model od Formy - F1, ale myslim ze by postacily i nejake obycejnejsi ale vysoke a pevne (kvuli ochrane kotniku). Rukavice doporucuju delsi a idealne klokanni kuze (delsi aby ti nefoukalo do bundy, klokanni kuze proti podreni - udajne je nejpevnejsi).
o 08.07.2011, 10:39 | Luke_288 | Upraveno: 2011-07-08 10:41:12
textilový kalhoty mám na popojíždky po městě. bacha na matroš, je airdura a cordura a zrovna ta airdura je na houby (snadno se trhá, doufám, že to neříkám obráceně). nikam dál bych si je nevzal. pravda je, že když v kůži zmokneš, tak je to na dýl sušení a o vyndání chráničů apod. souhlas jak JR, kašlat na ebay.
PSÍ je super, ale trošku dražší, na druhou stranu mají spoustu skladovejch věcí a pokud jseš konfekční velikost, vybereš si.
co rozhodně doporučím- ať už koupíš hadry jakýkoliv, pohlídej si, aby bylo možný spojit spodek s vrškem zipem. nevím, jaký maj ostatní názor na integrovaný páteřáky, pokud by to měla bejt jen taková ta guma, tak asi lepší než nic, nicméně nechtěl bych to a radši normál na kšandy

ad rukavice a foukání do bundy- záleží jak je budeš nosit, já je mám převlečený přes rukáv, takže nic takovýho nehrozí.
celkově bych se vyhnul low cost věcem, přeci jen tohle nekupuješ na půl roku
o 08.07.2011, 11:48 | Veider
Před dvěma lety jsem osedlal GSX-R 750, vybíral jsem dlouho, chtěl jsem mít hadry a helmu sladěnou barevně s motorkou a zároveň nekupovat žádnej šmejd (což se mi minulý rok po drobné kolizi vyplatilo). Nakonec jsem koupil toto:

1) Helma - Shark Shuriken ( [ Link ] )

2) Kombinéza 4SR ( [ Link ] )

3) Rukavice 4SR ( [ Link ] )

3) Kvalitní boty, značku teď nevim

foto k příspěvku  od Veider

o 08.07.2011, 15:20 | gizmi
Kdyz uz tu je tohle vlakno - pridam se..
jezdim na NSRku 125tce - otevrena a po upravach na 160km/hod
bundu mam 4SR ze skutra co jsem kupoval uz dopredu na moto, helma to same, neresim.. kalhoty me ceka nakup od 4SR kevlaraky jeans - to jsem uz rozhodnuty.. ale ted:

jake rukavice? Nechci do toho davat zbytecne moc penez - spis jen neco funkcniho neznackoveho co nebude prekazet

jake boty? Echt moto nechci, spis zkusenosti od lidi v cem se jim lita dobre? Moto je to malinke, takze velky boty = kravina.. napadlo me neco jako Puma Ferrari, atd.. spis neco co razenim neosoupu hned po prvnich 2t kilaku.. :)
o 08.07.2011, 15:37 | Luke_288
na motku boty puma a ferrari je úlet. to tak možná do města. ochrana kotníku nula, celkově ochrana chodidla nula.
o 08.07.2011, 15:39 | Midi34
díky všem za tipy

ohledně helmy podle čeho vybírat ? váha, materiál jak poznám co je a co není kvalitní protože i helma za 500kč z polska měla vlákna laminátu a mají je i helmy za 5-7tis jen je to samozřejmě něco jiného -spousta reklamních řečí o vrstvení vláken ale podle čeho poznám co má smysl a co je jen ozdoba
dost často jsem našel helmy SHARK -názor na ně ?
je pravda že jsem jednu viděl na vlastní oči a tak jak psal Lumík ty detaily na helmě odcházely
chci něco s minimem ozdob a hlavně funkční

ohledně oblečení zvažuju připlatit a jít do kůže
případně nechával si někdo konfekční (bundu nebo kombinézu ) upravovat -zkracovat
v jednom shopu mě paní právě na takovou možnost upozornovala

jinak velikostí jsem na tom téměř idealně
výška 175+ ,váha 75, noha 42 - 43,takže se mi shání fakt lehce

rukavice dík Martynovy za tip ohledně klokaní kůže

Luke 288 máš pravdu je to o penězích
se spojením vrchu se spodkem počítám

Veider ty máš opravdu pěknou kombinaci
pokud máš hod foto v plný výstroji
o 08.07.2011, 18:12 | Lukaash | Upraveno: 2011-07-08 18:15:24
gizmi ... pises, ze moto jezdi 160 a chces kupovat kecky? Nedopurucil bych je ani do mesta ... poradne boty, idealne s kloubem ... asi nejlevnejsi moznost [ Link ]

a kdyz uz neco "maleho", tak snad toto [ Link ]
o 08.07.2011, 19:05 | HIGHTOWER
Nevím, kdo jak ví, ale každá helma má určitou bezpečnostní trvanlivou dobu, po kterou 100% zaručuje zabezpečení hlavy, po tomto datu není již záruka toho, že helma je 100%! Takže i při koupi to chce pohlídat, aby to byl nový výrobek, ne třeba nový, ale 5 let od výroby!
o 08.07.2011, 23:09 | sprath
Ze zkušenosti na vlastní kůži, doporučuji na cestu použít kůži. Teď jezdím silniční enduro, mám textil od PSI a jsem spokojenej jako želva. Jsem trochu přerost a oděv na míru se dá domluvit že je jen o 1500,- dražší než konfekce. Jednou jsem se vykoulel v textilních kalhotech od italů RICHA a byl jsem rád že to bylo v malé rychlosti. Takže pokud chceš malinko lítat, jakože podle moto chceš, tak nešetři a běž do kůže. Já osobně bych dal přednost PSI, protože jsou to super lidi co ví co dělaj.
o 09.07.2011, 14:31 | gizmi
Lukaash: jasny, chapu, ale 99% cesty jezdim domov-prace a to je 3km rovinka, kde se dostanu pres 100km/hod a pak uz jen centrum mesta, kde litam 50-70km/hod.. kupovat teda na 125ku boty na "velkou moto" me prijde knicemu. chapu rukavice, chapu bunda s paterakem, chapu kalhoty, ale davat 3t za nejlevnejsi obuv? Navic kdyz uz nekam jedu, tak rodice a to je opet mesto a pak v nich stravit na miste nejaky cas? V lete bych se v tom i upekl. Kdyz vidim lidi na moto v Plzni, tak 99% kratasky a tilko a nikdo nic neresi. Ja jsem nabalenej jako snehulak :D Proto jsem chtel boty co se jen tak neprosoupnou razenim, ale spis neco oddechoveho (ted litam v keckach na behani a nic moc)
o 09.07.2011, 15:32 | Lukaash
gizmi : jsou to Tvoje nohy :-) pokud chapes rukavice, bundu, helmu, paterak a kalhoty, proc nechapes boty? A uznej sam, ze ohaneni se druhymi patri spis na prvni stupen ZS.
o 09.07.2011, 19:53 | JR
gizmi: Boty do mesta na jezdeni do prace ja mam tyhle [ Link ] da se v nich vydrzet chodit i treba cely odpoledne.

Midi: O helmach Shark toho na forech najdes napsano celkem hodne. Vetsinou lidi pisou, ze nedoseda plexy a fouka kolem nej. Myslim, ze prevazne to vyresila reklamace nebo koupe novyho plexy. Chce to proste vyzkouset konkretni kus primo na moto.
Taky bych kouknul treba na helmy Airoh, na ktery maji zrovna docela dobry akce a nemas to tak daleko [ Link ]
o 10.07.2011, 21:38 | Cenda | Upraveno: 2011-07-10 21:40:26
Nečtu to celý.

Helma každý výrobce je dělá trochu jinak a je NUTNOST si je vyzkoušet a to nejen modely jednoho výrobce, ale od více výrobců. Z těch nejčastějších, kde se dají sehnat okolo 5t slušný přilby - Nolan (X-Lite), Marushin, Shark (bohužel mívají problémy s kvalitou), Airoh, Uvex, Shiro. Mě třeba dobře sedne X-Lite, Shoei (supr přilby, až na ty ceny :-D ), naopak Shark a Arai mě nesedly nikdy.

Oblečení min. bunda z kůže, textil je na hovno. Jezdil jsem a pořád jezdim oboje (textilní cestovní budna a PSI Racing Force jednodílka na střelbu, okruh), textil beru na Morini k vodě a kratší projíždky - lenost. Nemusíš mít zrovna jednodílnou race kombi Dainese, 4SR dělá taky slušný věci. Nešetři a nekupuj sračky, při pádu se ti to může krutě vymstít. V lepším případě ti při deštíku bude obarvovat triko :-)

Boty jsou v celku jedno, okolo 4t koupíš kloudný. Hlavně ať mají vyztužení na kotníku a dají se sehnat a vyměnit slidery (ideálně titan), poničený vazy jsou nic moc. Oxtary seženeš na každým shopu a nejsou zlý. SIDI je špička, poněkud dražší. Nebál bych se ani Beriku, Arlen Ness (platí i pro oblečení).

Rukavice určitě klokan, min. dlaň, seženeš od 1500. Dobrý model měl Wintex, stávaly 1500-1800. Sám mám teď Clover, ale ty jsou za 4t :-)

Na závěr, BEZ DŮKLADNÉHO VYZKOUŠENÍ NIC NEKUPUJ, ani ty rukavice. Klidně si v oblečení sedni na mašinu, zkus chytit řidítko a mačkat páčky. Už jsem se válel hodněkrát, tak vim, jak to potom bolí (a nebo nebolí ...).
o 10.07.2011, 21:53 | Cenda
oprava, kombi mám PSI Racing Security, ale to je jedno ... ty titanový chrániče mám už odzkoušený a jsou príma :-))
o 10.07.2011, 23:52 | Luke_288
Boty je taky dobry vyzkouset na motce. U psi maj takovej "trenazer".ono totiz kdyz na masinu sednes, tak se ti chodidlo posune hodne dozadu.
o 11.07.2011, 00:15 | gizmi
JR: peckaaaaa!!! Presne tohle jsem asi hledal..peknej vzhled, pouzitelnost na masinu i klasickou chuzi, neco to vydrzi.. dekujuuuu!!! Jeste juknu jinde na nabidky, ale horkej favorit.. hlavne i cena je fajn
o 11.07.2011, 00:40 | Cenda
lepší než sandály, ale v těch botech z BC stejně radši nepadejte.
o 11.07.2011, 23:36 | Luke_288
na helmy doporučuju kouknout sem [ Link ]
jsou tam testovaný nějakýma crash testama
o 12.07.2011, 01:17 | Midi34
má někdo zkušenost s kuklama do helmy zda se vyplatí nějakou lepší (tip na konkrétní ) nebo taková ta základní okolo 100kč

a mám dioptrické brýle (slabé -můžu jezdit i bez nich,ani je nemám zapsané v řidičáku )
nedávno jsem je poškodil a budu řešit nové má někdo připomínku na co se zaměřit při výběru
o 12.07.2011, 04:43 | Jozzo
Luke nahodil dobrou stránku.
S helmou jsme šel do Lazeru kvůli jejich technologii superskin. Četl jsem ty studie a celkem mě to přesvědčilo,že to asi nějaký ten význam má.

Oblečení určitě kůže.A s klokanem ,asi nejlepší.
Nejlepší je kožená na míru šitá kombinéza,řekněme od Hubíka,ale do startu je to drahé,když člověk neví co ho čeká a jak se bude vyvíjet.

Boty raději připlatit a lepší.
Vyměnitelné protektory popřípadě i celé podrážky na botách je skvělá věc.
Ošoupeš to klidně za chvíli a nemusí tě mrzet,že už to jen tak neopravíš.

Ono záleží,co přesně chceš jezdit a jak to chceš jezdit.
o 12.07.2011, 04:50 | Jozzo
Gizmi: Ono celkem zamrzí,když vidíš že všichni kolem lítají v kraťasech,tílku a ty navlešený jako sněhulák,to chápu.
Proto si pořídíš i obyč.malé boty. Na ty rychlosti co píšeš,to je přeci pohoda ne? ;)

Ovšem kožené hadry,páteřák nebo rukavice ,ti nepomůžou od zlomeného kotníku,přetrhaných vazů a dalších slastí co s tímto souvisí. ;)
o 12.07.2011, 08:25 | JR
Jozzo: on pise, ze mu moto jede 170, ne ze tak jezdi porad a jeste nekde po meste.
Vubec nechapu jak jsem podle tvoji teorie mohl prezit, kdyz jsem od jedenacti let lital na fichtlu a potom na triapuli v dobe, kdy zadny protektory ani pateraky neexistovaly. Vsechno je to jenom o tom jak a kde clovek jezdi.
o 12.07.2011, 09:02 | Luke_288
ad kukla: jezdím s ní, bez ní mě v helmě svědí hlava a nevím proč.

JR: i ve městě tě může někdo blbě trefit a pak ti dobrý boty helfnou. ale já si do města svoje sidi taky neberu. v kratasech na skutru taky čas od času vyjedu, ale už mám za sebou crash se silničním lišejem a bolí to :)
o 12.07.2011, 09:56 | JR
Tak to je jasny, ze te muze nekdo trefit i ve meste, ale argumentovat tim, ze motorka jede rychle je proste blbost. Zabit se muzes i na babete :-)

ad kukla: hlavně vybírat takovou, která je dobře šitá a nemá šev přímo uprostřed čela (ty levný), protože pak to kurva tlačí.
o 12.07.2011, 11:01 | Cenda
kukla s plochým švem a nejlíp elastická, měla by obepínat i krk. Jinak vlaje a fackuje. Teď jde do módy mikrovlákno, dobře saje pot a kukla potom nesmrdí.

Jirko, dřív jezdili i bez helem a rukavic a taky přežili :-) Hele, měl jsem dost pádů, byl jsem s lišejema a spáleninama několikrát v nemocnici. Měl jsem i pochroumaný vazy od kotníku dolů když mi mašina skřípla nohu (pád v malé rychlosti ve městě, pár oděrek, ale kotnik v piči) = sádra na 5 týdnů a problémy ještě dalších 5 let. Stejně na to dost často kašlu, ale vim, že při pádu - a to vůbec nemusí být tvoje vina, stačí bordel v zatáčce - si zas rozbiju hubu a bude to sakra bolet + možné následky na dalších x-let. Takže kolikrát jezdim jak teplouš v kraťasech, ale s kozačkama.
o 12.07.2011, 11:08 | Midnite
Cenda: nemáš fotku v kraťásách a kozačkách? :D
o 12.07.2011, 11:10 | Cenda
:-))) to jsem si nefotil.
o 12.07.2011, 15:35 | gizmi
JR: moto je ted uskrcene do silna rozetou na 130km/hod, coz jedu jen 5km po opusteni mesta, jinak litam predpisove plus minus mesto. Kdyz vidim vetsinu lidi v tilku a kratasech na tech nadupanych masinach, pravda lehce zavidim. Ale integralka, bunda s paterakem a rukavice mam jako zaklad. Dneska jsem mel mraky zarizovani a nakonec diky tem teplotam venku krom kalhot kratasy a jinak opet bunda s paterakem.. Proste respekt, ikdyz s kratasama :D
o 12.07.2011, 20:37 | Jozzo
JR: Mnoho lidí přežije, ale pak jezdí na vozíku ;)

Nějak jsi to asi nepochopil,chtěl jsem tím říct,že se může obléct jak chce,ale když nemá boty,tak si kotník neuchrání..
o 12.07.2011, 21:33 | JR
Ale ano, to je jasny. Aby chranil kotnik, tak musi mit boty. Aby chranil pater, musi mit paterak ..... A takhle muzeme pokracovat a je to v poradku. Pad z moto neni nikdy prijemnej, je to vzdycky o tom bejt ve spatnej cas na spatnym miste.
Kazdopadne si myslim, ze by se clovek mel oblekat primerene situaci. Ja treba v tehle vedrech jezdim v tricku, dzinach a mam chranice. Nebudu se oblikat do niceho, abych se upekl.
o 12.07.2011, 22:20 | Jozzo
Jo jasně,ale mě jde o to,že nohy by si měl člověk chránit pořád.
To že si nevemeš kalhoty,z toho budeš mít lišaj a potrhanou kůži,to bolí ale časem se zahojí,bunda skoro to samé,ale bez bot to je nejhorší.

Osobně když jedu po městě a je vedro tak kraťasy,triko a motoboty.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3293 sekund.